Tervehdys Pohjois-Karjalasta!

Kirjoittajana matkailun päätoiminen tuntiopettaja Kaisa Nykyri, PKKY Pohjois-Karjalan aikuisopisto ja ammattiopisto Nurmes

Digitalisaatio on merkittävä osa suomalaista koulutusta ja työelämää, ja tänään todennan sitä etäpäivällä. Käytän monia laitteita ja ohjelmistoja samanaikaisesti. Osaa jo niikuin pro ja osaa aloittelijana. SuoMat-akatemia on tuonut omaan työhöni ja organisaatiooni uusia haasteita tulevaisuuden verkko-opetuksen toteutukseen. Pääsemme pohtimaan ja selvittämään matkailun koulutusta uudenlaisesta näkökulmasta. Itse olen jo tämän lyhyen hankkeen alkutaipaleen myötä saanut paljon uutta työhöni.

Olin eilen Nurmeksessa Johanna Kurkelan joulukonsertissa, ja siellä kuunnellessani Johannan upeaa tulkintaa pyöri ”tietenkin” matkailuasiat mielessä. Ajattelin, että soittajat ja muut taustalla toimivat henkilöt ovat yhtä tärkeitä kuin itse päätähti, jotta asiakas saa mieleenpainuvan elämyksen. Koko tiimin/alueen työskentely vaikuttaa kokonaisuuteen, vaikka keulakuva nauttiikin suurinta suosiota.  Sama totuus koskee niin matkailupalvelujakin kuin työyhteisöjä. Yhteistyö ja verkostot ovat voimaa!

Pohjois-Karjalassa on poikkeuksellinen joulusesongin alku, kun lumi on tullut ja mennyt useaan otteeseen. Olemme perinteisesti olleet luminen alue joulun aikaan, ja vielä nytkin uskomme valkoiseen jouluun. Ulkona kylläkin vihertää vielä nyt, mutta sääennusteita olen seurannut silmä tarkkana viimeiset vuorokaudet. Ja niin luulen että tekee moni matkailuyrittäjäkin.

Yksi tulevan talven lumeen ja jäähän liittyvistä tapahtumista on jo kolmatta kertaa toteutuva mm. hollantilais-suomalainen jäärakentamisen hanke Juuassa, omassa kotikunnassani. Maailmanennätystä tavoitellaan tällä kertaa Bridge in Ice -teemalla. Facebookissa jäärakentamiseen liittyvät tapahtumat toteutuvat tammi-maaliskuun 2016 aikana. Lumi ja jää ovat yksi Suomen vahvuuksista.

Koli

Koli joulukuun alussa 2015, foto by Kaisa Nykyri

Näihin maisiin mietteisiin päätän artikkelini. Toivotan kaikille oikein Rauhallista Joulua ja menestystä vuodelle 2016 sekä SuoMat-akatemian että PKKY Pohjois-Karjalan aikuisopiston puolesta!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s