Risteilymatkustajille oppaaksi Kaakkoon

kuva

Kotkassa on muutaman vuoden tehty määrätietoisesti töitä sen eteen, että kesällä 2017 Kotkan Kantasatamaan kiinnittyisi risteilyalus. Risteilyalus toisi mukanaan matkailijoita, jotka viettäisivät muutaman tunnin Kaakko 135 – alueella. Paikallinen kehitysyhtiö Cursor on johtanut projektia, jossa on selvitetty ja kunnostettu eri osa-alueita.  Satama on vahva toimija Kotkassa, joten satama on valmiina ottamaan risteilyvieraat vataan..

Risteilyaluksen tullessa palvelujen pitää toimia vaikka sunnuntaina. Kauppaliikkeitä on ollut ideoimassa ja suunnittelemassa, kuinka voidaan hyödyntää risteilymatkustajien vierailu.

Suurin ponnistus on kuitenkin kielitaitoisten oppaiden saaminen eri retkille. Kaakko 135 alueella toimii Kotkan matkailuoppaat ja Haminan seudun oppaat. Naapurissa on Loviisan oppaat ja pohjoisessa Kouvolan matkailuoppaat. Ammattitaitoa löytyy, mutta vain muutama opas kustakin yhdistyksestä hallitsee englannin, saksan tai espanjan. Kielitaitoa kyllä löytyy, mutta se saattaa olla uinuvana.

Risteilyasiakkaat haluavat eri asioita kuin tavalliset turistit tai työnsä puolesta matkustavat. Yhtenä vaatimusten esittäjinä ovat vielä varustamot ja maatoimijat.

Näistä lähtökohdista lähdettiin yhdessä suunnittelemaan risteilymatkustajien opaskoulutusta. Yhdessä oppaiden ja asiasta kiinnostuneiden kanssa suunnittelimme, mitä teemoja koulutuksessa tulisi käsitellä ja millaisella aikataululla. Kymenlaaksolaiseen tyyliin ei oikein vielä uskota risteilyaluksen tuloon, mutta ainakin pitää yrittää ja uskoa. Jos ei mitään tee, niin ei mitään tapahdukaan. Toivottavasti ensi syksynä tiedämme, milloin ensimmäinen risteilyalus rantautuu.

Koulutuksessa on tällä hetkellä pieni ryhmä, mutta mukaan pääsee vielä. Luennot äänitetään ja niitä voi kuunnella kotikoneeltaan, silloin kun sopii. Lisäksi on verkkotehtäviä. Tämä on myös oppimisen paikka Ekamille ja myös minulle kouluttajana.

Mainokset

1 thought on “Risteilymatkustajille oppaaksi Kaakkoon

  1. Kannatetaan! Ehdotan Urban- Nature- koulutusta oppaille. Kotkassa asiakkaita kiinnostavat Kotkan lisäksi luonto, Venäjän historia ja suomalsisten historia. Helmen Urban Nature alkaa maanantaina 8.2. Helsinki-oppaille. Terveisin Ullis Rouhiainen, Helsinki- ja saunaopas ja ope.

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s