Matkailukoulutusta Savossa

SAKKY

Kirjoittaja on: Arja Hytönen, kouluttaja, Savon ammatti- ja aikuisopisto

 

Karkauspäivänä 29. helmikuuta 2016, 15 matkailun ohjelmapalvelujen ammattitutkintoa Rautalammille


Savon ammatti- ja aikuisopisto sai mielenkiintoisen yhteistyöpyynnön noin vuosi sitten Rautalammin ja Konneveden kunnan Etelä-Konneveden kansallispuiston kehittämishankkeelta. Yhteistyössä räätälöitiin matkailun ohjelmapalvelujen ammattitutkinto 15 alueen matkailuyrittäjälle ja -toimijalle.

Yksi opiskelun tärkeimmistä teemoista onkin ollut Etelä-Konneveden kansallispuiston monipuolinen hyödyntäminen matkailussa. Reilun vuoden kestäneen koulutuksen aikana Rautalammin matkailuun luotiin ja testattiin uusia matkailutapahtumia ja ohjelmapalveluja. Osa koulutukseen osallistuneista hioi ja uudisti jo olemassa olevia tuotekonseptejaan.  

053

Mahtavat maisemat Etelä-Konneveden kansallispuistossa

Opiskelijoiden joukossa oli sekä uusia matkailuyrittäjiä että alan konkareita, jotka syvensivät liiketoimintaosaamistaan ja uudistivat omia palvelukonseptejaan. Osa valmistuneista tavoittelee matkailusta ”kakkosammattia” muun työn ohessa.

Koulutus oli ainutlaatuinen, koska saimme mukaan näin monta saman alueen matkailuyrittäjää. Verkostoitumista ja toisten yrittäjien ja heidän palvelutarjontansa tuntemusta pidettiinkin koulutuksessa pienellä paikkakunnalla elintärkeänä.

Koulutuksen aikana toteutettiin kolme hyvin yleisöä vetänyttä tapahtumaa: Janoisen Karhun juhannus, Puutarhamessut Rautalammilla ja Kerkonkosken joulunavaus. Nämä tapahtumat järjestetään myös ensi vuonna.

Osa koulutuksessa luoduista uusista ohjelmapalveluista sopii pienille ryhmille ja voidaan liittää osaksi isompaa matkailupalvelukokonaisuutta. Tätä sarjaa edustavat esimerkiksi historiallinen kulttuurikävely, luovan kirjoittamisen ja joogan yhdistelmä sekä ohjatut vaellukset, melonta- ja veneretket, mönkijäsafarit ja erilaiset metsästystapahtumat.

030014

Melontaretkellä tarjolla oli mahtavaa eräruokaa.

Koulutuksessa tutustuttiin kansallispuiston matkailullisiin mahdollisuuksiin sekä sen luontoon. Vahva panostus oli myös markkinointiin ja siinä erityisesti sosiaalisen median mahdollisuuksiin.

Oli hienoa olla kouluttamassa alan ammattilaisia ja nähdä miten hienoja matkailutuotteita ja palveluja saatiin kehiteltyä. Nyt alueella on tarjota monipuolisia matkailupalveluja. Ja missä maisemissa! Yhteistyö on voimaa!

Onnea kaikille valmistuville!

 

 

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s