Koulutustarjonnan on oltava ketterää

Lapin matkailuopisto, Päivi Ajo

Saksalainen lentoyhtiö Germania aloittaa ensi talvena lennot Berliinistä Rovaniemelle ja Düsseldorfista Kittilään. Lentoja on kahdesti viikossa tammi-maaliskuussa 2017. Uusia reittiyhteyksiä Lappiin ovat lobanneet Finavia, Visit Finland sekä Kittilän ja Rovaniemen alueen matkailutoimijat. ”Lapin lumo” on vedonnut koko ajan kasvaviin kansainvälisiin matkailijajoukkoihin. Lentoyhtiö Germanian tulo Lappiin nostaa alueen matkailukohteiden saavutettavuuden paremmaksi kuin koskaan. Ilman eri toimijoiden tiivistä yhteistyötä tämä ei olisi mahdollista”, toteaa johtaja Joni Sundelin Finaviasta. (Kauppalehti 10.2.2016).

Kuten yleisesti tiedetään, venäläisten matkailijoiden määrä on romahtanut siitä, mihin matkailualalla ehdittiin tottua viime vuosien aikana. Vastaavasti Saksasta, Alankomaista ja erityisesti Sveitsistä tulevien määrä on Tilastokeskuksenkin mukaan kasvanut reippaasti. Levin keväässä näkyy myös em. maista tulevien asiakkaiden nouseva määrä ja kun Germania aloittaa lennot, määrä entisestään kasvaa.

Nimetön Kuva: levi.fi/media/kuvagalleria

Rovaniemen koulutuskuntayhtymän toimesta tehtiin Levin matkailualan osaamistarpeiden kartoitus viime vuonna. Yhteenvedon mukaan venäjän kielen osaamisen tarve oli selkeästi huomioitu enemmän kuin esim. saksan kielen. Nyt on tilanne aivan toinen, tarve ja sitä mukaa kysyntä saksan kielen koulutuksiin on nopeasti kasvanut.

Koulutustarjonnan on siis oltava ketterää. Lapin matkailuopistolla on vielä viimeisiä venäjän kursseja opintotarjottimilla, mutta yrityksille myydään jo kiivaasti saksan kielen koulutuksia. Totean kuitenkin, että ennustajan lahjoille olisi käyttöä, puhumattakaan, että Sinisen meren strategiaa ehtisi toteuttaa, kun ollaan jo uuden edessä.

Hyvää kevään odotusta kaikille!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s