Digiloikkaa

PKKY aikuisopisto Joensuu, Kaisa Nykyri

Työelämä mutta myös opetus elää tällä hetkellä digitalisoitumisen keskiössä. Elinkeinoelämän keskusliiton tilaamassa puhennvuorossa  Mikael Jungner  toteaa digitalisaatiosta: ”Digitaalisuus on yhdessätekemistä, muuten se menee hukkaan”. Opetusmaailmassa ollaan aivan samoilla linjoilla. Facebookissa Opetushallituksen sivuilla Aulis Pitkälä on viimeisillä Edumessuilla tammikuussa 2016 puhunut pedagogisesta digiloikasta.

Huomasin sähköpostistani, että esimerkiksi Savonian ammattikorkeakoulun resto-opiskelijoille tarjolla olevassa Matkalla oppaaksi 5 op:n kurssilla yhtenä osana on matkaoppaan digiloikka. Siinä perehdytään digiteknologiaan opastuksessa, sen mahdollisuuksiin oppaalle ja asiakkaalle.

Me matkailualan opettajat teemme tällä SuoMat-akatemian verkostolla yhdessä valtavaa digiloikkaa. Lähestulkoon kaikki tekemisemme liittyy digitalisaation hyödyntämiseen. Käytämme monia sovelluksia ja työstämme yhdessä verkkotyökaluja, joiden avulla voisimme tarjota opiskelijoille helposti löydettävää tietoa koulutuksesta sekä moninaiset mahdollisuudet suorittaa matkailualan opintoja Suomessa.

Ammatillisen koulutusympäristön muutos ja digitalisaation eteneminen on  huomioitu myös oman organisaationi uudessa strategiassa.  PKKY Strategia 2016-2019 sisältää esimerkiksi tavoitteen, että jokainen työntekijä kehittää digitalisaatioon liittyvää osaamistaan. Sitä minäkin parhaillaan teen, mutta en yksin vaan vuorovaikutuksessa ja yhdessä!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s