Matkailu on maailman tapahtumille herkkä ala!

Maailman tapahtumat vaikuttavat matkailuun

Matkailuala on alati muuttuva ja muuttuviin olosuhteisiin pakostakin reagoiva toimiala. Tätä kirjoittaessa mielessä pyörivät elämän karut ja epäreilut tapahtumat. Muutama päivä sitten uutisoitiin bussiturmasta Espanjassa, jossa neljätoista nuorta vaihto-opiskelijaa menetti henkensä.

Heti perään jouduimme ottamaan vastaan uutisoinnin Brysselin lentokentällä ja metroasemalla tapahtuneista terrori-iskuista, joissa lähes kolmekymmentä syytöntä siviiliä menetti henkensä ja yli 200 loukkaantui. Näiden tapahtumien erona on ollut se, että ensimmäisen tapahtuman voi jollakin tavalla selittää itselleen inhimillisenä virheenä, kun taas viattomiin ihmisiin kohdistuva terrori-isku  herättää vahvoja tunteita tekijöiden epäreiluudesta.

Bru näyteikkuna

Olin Brysselissä työmatkalla lokakuussa 2015, tunsin oloni turvalliseksi ja näin kauneutta ympärilläni.

Turvallisuus on yksi merkittävä tekijä matkailijan ostopäätöksen prosessissa. Matkailija ei halua ottaa tietoisia riskejä ja hakeutuu sinne, missä voi viettää lomansa huolettomana ja onnellisena. Mikään maa ei voi enää luvata täydellistä turvallisuutta, mutta jotkut maat voidaan kansainvälisten riskianalyysien perustella luokitella vähemmän riskialttiiksi ja toiset korkeamman riskin maiksi. Suomi tunnetaan turvallisena maana ja se on yksi tärkeimmästä matkailun vetovoimatekijöistä luonnon, puhtauden ja hiljaisuuden lisäksi.

Elämän kauneus antaa lupauksen toivosta

Ikävät tapahtumat pysäyttävät ja niitä on käsitelty sekä kotona että työpaikalla. Mutta vastapainona elämän kauneus ja hyvyys, toivo ja luottamus on pidettävä esillä, jotta voimme jatkaa kulkuamme ja viedä myös oman toimialan kehitystä oikeaan suuntaan.

Tällä viikolla vietettiin Maailman Metsäpäivää ja heti perään Maailman Vesipäivää. Metsäpäivä houkutti minut ideoimaan jotakin kaunista vastapainona maailman uutisoinnille.

Rakkauden lukot – so last season. Rakkauden metsä – tätä päivää

Ehdotan, että Suomeen perustetaan Rakkauden metsä tai metsiä. Ne ovat vaihtoehto rakkauden lukoille ja silloille. Tiedättehän tavan, jossa rakastavaiset käyvät sulkemassa lukon sillan kaiteeseen ja heittävät avaimen veteen todistaakseen ikuista rakkauttaan. Kuuluisimmat sillat ovat Pariisissa, Venetsiassa ja New Yorkissa eikä ongelmilta ole vältytty – lukkojen paino on aiheuttanut siltojen romahtamista eikä tapa ole ihan varauksetta ympäristölle hyväksi.

Kuusii kopio

Minulla on kuusi, joka ei ole vahva, mutta minulle rakas.

 

Ehdotankin siis, että perustetaan Helsinkiin Rakkauden metsä tai metsiä eri puolille Suomea, johon rakastavaiset voivat istuttaa oman puun ikuisen rakkauden symboliksi. Jatkona tarjotaan mahdollisuutta ostaa hoitaja tai kummi, joka lähettää kuvia puusta esim. vuoden välein. Suunnittelussa tarvitaan ammattilaisia jotta metsän istutus hoidetaan vastuullisesti ja harkiten, luonnon ehdoilla ja ympäristöä kunnioittaen.

Todennäköistä on, että pari käy katsomassa puutaan ainakin tärkeinä suhteensa vuosipäivinä ja haluavat ehkä tuoda jälkikasvunsakin puun luokse kylään. Voihan käydä niinkin, että joku haluaa kaataa puunsa rakkauden loppuessa, joten pelisäännöistä pitää sopia. Rakkauden metsästä tulisi varmasti vetovoimainen kohde ja me saisimme matkailulle tärkeitä ”repeatereita” Suomeen.

Maailma on täynnä petosta, riistoa, epäreiluutta ja särkyneitä unelmia. Mutta sittenkin se on kaunis maailma. Rauhallista ja kaunista pääsisäistä SuoMat-akatemian blogin lukijoille. Kiitos, että seuraat meitä!

 

Kirjoittaja: Anu Nylund, Helmi Liiketalousopisto. Seuraa myös Twitter @AnuNy, Insta: @viatourismus #SuoMat_akatemia

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: