Koulutusta alan tarpeisiin

Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa julkaisee säännöllisesti alan liikevaihtoennusteita. Suhdannebarometri julkaistiin 3.2.2016 ja sen mukaan suhdanneodotukset ovat varovaiset mutta myönteiset. Myynti kasvaa alkuvuodesta hieman ja on pysynyt melko vakaana. Lähikuukausille ennustetaan pientä kasvua myyntilukemiin, etenkin majoitusmyyntiin, ja suhdannenäkymät ovat aavistuksen kohentuneet. Helsingin matkailu on lievästi kesäpainotteista ja työmatkustamisen osuus on melkein puolet kokonaismäärästä. Helsingin matkailutarjonnassa korostuu hyvinvointi uuden designsauna Löylyn, Allas merikylpylän, Hernesaaren kesärannan ja Vallisaaren avautumisen myötä. Uusia hotelleja avautuu myös useita, jotka palvelevat kasvavaa matkailijamäärää.

Myös Visit Helsinki julkaisee kuukausittain Helsingin matkailusta tunnuslukuraportin. Sen mukaan kiinalaiset matkailijat jättävät tänä vuonna ensimmäistä kertaa enemmän rahaa kuin venäläiset matkailijat. Kiinalaisia arvellaan käyvän Suomessa 50 000- 60 000 matkailijaa vuodessa ja määrän odotetaan kasvavan. Kiinalaisia kiinnostaa Suomessa puhdas luonto, siistit kaupungit, shoppailu ja merenrannat. Kiinalaiset matkailijat toivoisivat enemmän kiinankielistä opastusmateriaalia ja kiinankielisiä asiakaspalvelijoita.

Haaga-Perho tarjoaa matkailualan ammattilaisille koulutusta kiinalaismatkailijoille suunnatun palvelutuotannon kehittämiseen. Koulutuksessa perehdytään kiinalaisten matkailumotiiveihin, Suomen vetovoimatekijöihin, asiakaspalveluun, kiinan kieleen ja tapoihin sekä markkinointi- ja myyntikonsultointiin. Koulutus antaa paremmat valmiudet tarjota kiinalaisille matkailijoille heidän odotustensa mukaisia palveluja ja ymmärtää kulttuuriemme välisiä eroja.

Kesän matkailusesonki lähestyy kovaa vauhtia ja vieraat ympäri maailman saapuvat ihastelemaan kaunista ja turvallista kotimaatamme. Jokainen matkailijan kohtaava suomalainen rakentaa omalta osaltaan mielikuvaa Suomesta ja kohtaaminen on mahdollisuus oppia jotain uutta vieraista kulttuureista.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s