Opinnot Sinua varten!

Aikuisena opiskelussa tärkeää on motivaatio, joka toimii kantavana voimana läpi koulutuksen. Opintoihin hakeutuva matkailualan ammattilainen etsii yleensä koulutusta, joka vastaa konkreettiseen tarpeeseen: antaa uusia ammatillisia taitoja, kehittää osaamista ja auttaa hankkimaan uusia asiakkaita. Motivaatio, into ja opiskelun riemu vievät eteenpäin, mutta muutakin tukea tarvitaan. Ja sitä on iStock_000016993559XXLargetarjolla!

Matkailualan ammattilaisille ja yrittäjille on tarjolla SuoMat-akatemiaan osallistuvien oppilaitosten kautta laaja tarjonta osaamista kasvattavia koulutuksia. Vaihtoehtoja on monia ja rakennamme koulutustarjotinta, joka on helposti saatavilla ja vastaa matkailukentästä nousevia tarpeita. Jokaisessa koulutuksessa on opintoihin tulevan ammattilaisen tukena vastuukouluttaja, joka on kanssaeläjä ja oppimisen mahdollistaja. Vastuukouluttaja ei huutele norsunluu-tornista totuuksia, vaan herättelee ajatuksia johdattaen uuden tiedon äärelle sekä uusille tutkimusmatkoille matkailun kenttään.

Monet matkailun parissa toimivat yrittäjät etsivät koulutusta, joka kohdistuisi juuri heidän yrityksensä tarpeisiin ja antaisi eväitä liiketoiminnan kasvattamiseen. Useissa Edupolin koulutuksissa yrittäjän tukena on vastuukouluttajan lisäksi kokenut mentori, joka kulkee opiskelijan kanssa koko opintojen ajan keskittyen juuri hänen yrityksensä toiminnan kehittämiseen. Mentori on tärkeä tuki: kuuntelija ja neuvonantaja, jonka tärkein tavoite on viedä opiskelijaa eteenpäin niin, että opit muuttuvat euroiksi.

Lapinjärvellä Ullakkopuotia pitävä Riitta-Leena Norberg suoritti Edupolissa tuotekehittäjän erikoisammattitutkinnon, jossa hänen tukenaan oli mentori Sari Lönnqvist. Riitta-Leenan kokemuksiin voi samaistua moni matkailualan aikuisopiskelija: opit otetaan koulutuksesta itselle ja hyödyt ovat heti nähtävissä. Opintoihin täytyy tietenkin myös panostaa ja vastapainoksi saa huimia tuloksia! Yrittäjälle mentorin tuki on korvaamaton ja ohjaa toimintaa juuri oikeisiin asioihin. Silloin aikaa ei mene hukkaan ja opiskellaan vain tarpeellisia asioita.

Ammattitaidon kehittäminen, uusien asioiden opiskelu ja verkostoituminen kannattavat aina. Opinnoista saa uutta voimaa ja parhaimmillaan myös lisäpotkua liiketoimintaan. Opit saa itselle, mutta yksin ei tarvitse matkaa kulkea!

Riitta-Leena Nordbergin opinnoista kertova artikkeli on julkaistu Liiketalouslehden numerossa 1/2016 (pdf, sivut 22-23).

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s