Matkailukouluttajien verkostopäivät Inarissa marraskuussa – varmista paikkasi jo kevään aikana!

Saamelaiskulttuuria, arktisuutta ja kulttuurista kestävyyttä – pohjoista näkökulmaa matkailuun

raito

Tänä vuonna matkailukouluttajien verkostopäivät järjestetään pohjoisimmassa Lapissa – Inarissa. Järjestävä taho – Saamelaisalueen koulutuskeskus on pienehkö, mutta erittäin monimuotoinen ja monialainen koulutuksenjärjestäjä Pohjois-Lapissa. Verkostopäivien suunnittelutyö on lähtenyt hienosti käyntiin ja ohjelmaa hiotaan. Moni koulutusala on mukana suunnittelussa ja toteutuksessa. Matkailuopiskelijoiden lisäksi muun muassa kokit, luonto-ohjaajat, liiketalouden opiskelijat ja poronhoitajat ovat päässeet mukaan verkostopäivien suunnitteluhuumaan.

Tänä vuonna verkostopäivien pääteemana on ”Kulttuurisesti kestävä matkailu”. Myös saamelaismatkailu tulee vahvasti esiin päivien aikana Saamelaismatkailun ajankohtaisfoorumissa. Verkostopäivien aikana nähdään ja koetaan laajemminkin alkuperäiskansojen näkökulmia matkailuun ja sen kehittämiseen.

nuotiolla.jpg

Lisäksi ohjelmassa keskustellaan arktisen alueen matkailuedellytyksistä, joiden kehittämisessä Suomikin on mukana. Parhaillaan on nimittäin meneillään selvitys Suomen mahdollisesta liittymisestä Euroopan neuvoston kulttuurireittiosittaissopimukseen, josta tervehdyksensä seminaariin tuovat niin OKM kuin Culture Finland -ohjelma. Näkökulmana selvityksessä on kansallisen kulttuurimatkailun edistäminen, joka loistavasti sopii myös verkostopäivien teemaan. Lisätietoja Euroopan neuvoston kulttuurireitit -ohjelmasta löytyy https://www.lyyti.fi/reg_2016/Culture_Finland_uutiset_huhtikuu_2016_3302 tai http://www.coe.int/t/dg4/cultureheritage/culture/routes/default_en.asp .

kisoissa.jpg

Erittäin mielenkiintoisia aiheita yksityiskohtineen on siis marraskuussa luvassa, ja odotamme runsasta osanottoa tapahtumaan. Vastaavilla teemoilla järjestettyä tapahtumaa ei aiemmin ole järjestetty tällä mittakaavalla Suomen matkailukouluttajille ja saamelaismatkailunkin näkökulmasta tapahtuma on merkittävä.

Tapahtuma järjestetään 16.–17.11.2016 Inarissa ja lisätiedot ohjelmasta ja ilmoittautumisesta tulevat myöhemmin. Matkapäiviksi kuitenkin kannattaa varata tiistai 15.11. ja perjantai 18.11., sillä virallinen ohjelma kestää koko päivien 16. ja 17. ajan, keskiviikko-aamusta torstai-iltaan.

Lämpimästi tervetuloa Inariin!

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s