Urban & Nature – matkailu

Luonto on Suomen matkailun vetovoimatekijä numero yksi

Suomen matkailun tärkein matkailuvetovoimatekijä on luonto. Matkailussa taas yleisesti tiedetään se tosiasia, että matkailijan kannalta erittäin tärkeää on se, miten helposti kohde on saavutettavissa. Tämä pätee myös ajatukseen siitä, että Suomeen saapuvien matkailijoiden pääsystä luontoon tulee tehdä helppoa!

Suomessa luontoa riittää – ihan joka puolella – ja meidän jokaisen tärkeä tehtävä on huolehtia ja suojella luontoa. Matkailualan ammattilaisten tulisi osata perusasiat ekologiasta, Suomen luonnon erityispiirteistä, luonnosta kumpuavasta kulttuuriperinnöstä, tarinoista ja uskomuksista- saunaa ja vesistöä unohtamatta. Tiedon ja osaamisen pohjalta on helppo tuotteistaa luontoa elämyksellisiksi palveluiksi.

Saavutettavuus – miten matkailija pääsee nauttimaan luonnosta

Saavutettavuus tarkoittaa yhtäältä sitä, että matkailija löytää helposti tiensä luontoon ja osaa liikkua luonnossa ympäristöä kunnioittaen. Toisaalta taas sitä, että luonto tuodaan matkailijan luokse – myös urbaanissa kaupunkiympäristössä. Matkailija saadaan näkemään miten lähellä luonto on ja miten kiinteä yhteys suomalaisilla on luontoon tämänkin päivän arjessa.

lapinlahti ranta lähi

Matkailijat eivät välttämättä löydä luontoa yksin eivätkä ehkä edes halua lähteä kohti tuntematonta ilman paikallista asiantuntijaa; osaavaa ja ammattitaitoista opasta. Opas tietää parhaat paikat, upeimmat maisemat, mielenkiintoisimmat tarinat ja toiminnallaan osoittaa kunnioittavansa ja suojelevansa luotoa sekä huolehtii matkailijan turvallisuudesta.

Ammattilaiseksi voi kutsua itseään tekemisen kautta kokemusta hankkinut opas, joka on lisäksi hankkinut tietopuolista osaamista kouluttautumalla tarjolla olevin tutkinnoin ja lisäkoulutuksin. Asiakkaan on helppo luottaa oppaaseen, joka voi kertoa olevansa todellinen ammattilainen.

Urban & Nature -opas

Tänä keväänä olemme järjestäneet Helmi Liiketalousopistossa Helsingissä Urban & Nature – opaskoulutusta. Ajatuksena on ollut tarjota urbaaneille oppaille lisää osaamista luonnosta ja eräperinteestä. Erä- ja luonto-oppaat ovat oppineet urbaaneilta oppailta tarinankerrontaa, kaupungin mielenkiintoisia henkilöhahmoja, salaisia piiloja sekä eri kulttuureista tulevien matkailijoiden ymmärrystä. Luennoitsijoina olivat mm. professori Matti Klinge, Laura Kolbe, Minna Pyykkö ja Veikko Neuvonen ja paljon on opittu ydhessä tekemällä. Kaikki koulutukseen osallistuneet oppaat kirjoittavat blogia tallentaen sinne oman erityisosaamisensa tekstein ja kuvin.

ullis opastaa hakaniemessä vihta ja kristiina

Ulla-Maija Rouhiainen Helmestä on Urban& Nature- ohjelman suunnittelija ja suoritti tutkinnon osan itsekin opiskelijoiden kanssa! Ulla-Maija on erikoistunut mm. saunakulttuuriin.

Koulutuksen päätteeksi oppaat ovat osoittaneet osaamisensa toteuttamalla suunnittelemansa erityisosaamista vaativan ”Urban&Nature”- opastuksen ja saavat portfolioonsa lisättäväksi Matkaoppaan ammattitutkinnon ”Erikoisoppaana toimiminen”- tutkinnon osan todistuksen.

Jatkamme paljon kiinnostusta saanutta koulutusta syksyllä 2016 – keväällä 2017;  lisäämme sisältöihin mausteeksi suomalaisen ruokakulttuurin ja Suomi 100v – teeman.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s