Matkailualalta monipuoliset taidot työelämään

Ella Kukkonen 2Kajaanilainen Ella Kukkonen, 17, kiinnostui matkailualasta, kun Kainuun ammattiopiston matkailualan opiskelijat kävivät kertomassa alan koulutuksista yläkoulussa. Yhteishaun koittaessa Ella tiesi mihin hakea. Nyt hän opiskelee Vuokatissa matkailualan perustutkintoa ja tavoitteena on valmistua matkailuvirkailijaksi.
– Täällä Vuokatissa on hyvä ilmapiiri ja opettajien ja opiskelijoiden yhteistyö sujuu. Opiskelu Kajaanista käsin onnistuu helposti, sillä koulutunnit on mukautettu linja-autojen aikatauluihin, Ella kertoo.

Ellan opiskelu on edennyt ongelmitta ja hän on saanut suoritettua kaikki tehtävät ajallaan. Kokemusta on karttunut muun muassa tapahtumien järjestämisestä.
– Mieleenpainuvin kokemus tähän mennessä on ollut Seppälän maalaismarkkinat. Se oli ensimmäinen tapahtuma, jota olimme järjestämässä ensimmäisenä kouluvuotena, Ella kertoo.

Alan opintoihin kuuluu teoriatuntien ja käytännön harjoittelun lisäksi työssäoppimisjaksoja, jolloin opiskelija saa kokemusta alalla työskentelystä oikeissa työpaikoissa. Ella on suorittanut jo yhden työssäoppimisjakson.
– Olin työssäoppimassa Oulun Cumulus-hotellissa. Työskentelin pääsääntöisesti hotellin vastaanotossa, mutta sain kokemusta myös kerroshoidosta ja aamiaisen valmistuksesta. Hotellissa työ on suurelta osin asiakaspalvelua, Ella kertoo. Hyvin suoritettu työssäoppimisjakso poiki Ellalle kesätyöpaikan.
– Sain kesätöitä Oulun Cumulus-hotellista.

Ella on kiinnostunut erityisesti tapahtumien järjestämisestä ja hän kokee, että matkailualalla opiskelu on monipuolisesti taitoja kehittävää.
– Haluaisin työskennellä mukavassa työpaikassa; lentokentällä ja erilaisissa tapahtumissa. Haluan kehittyä asiakaspalvelussa ja tapahtumien järjestämisessä. Matkailualalla oppii paljon erilaisia työelämäntaitoja, joista on hyötyä tulevaisuudessa.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s