Lapin matkailun huippusesongin terveisiä ja Suomi-Sápmi 100+100-juhlavuosi Inarissa

img_5990_pieni

Uusi vuosi on vaihtunut ja toivotamme Saamelaisalueen koulutuskeskuksesta kaikille oikein iloista ja aurinkoista alkanutta vuotta 2017!

Tänään meillä Inarissa on lähes -40 astetta pakkasta, mutta se ei meidän pohjois-lappilaisten menoa haittaa! Toki auton renkaat alkavat muistuttaa enemmän neliöitä kuin ympyröitä ja ulos lähteneet ihmiset alkavat mitä suuremmissa määrin näyttää varsinaisilta napajäätikkövaeltajilta. Onneksi luonnon materiaaleista tehdyt vaatteet kuten esimerkiksi poronkarvakengät antavat tarvittavaa lämpöä näillä leveysasteilla asuville.

Matkailijoita on alueellamme tällä hetkellä tuhansia ja vuoden huippusesonki on meneillään. Matkailijoita virtaa kaikista maailman kolkista, useista kymmenistä eri maista. Aasialaiset ovat jo aiemmin hyvin löytäneet tiensä Inari-Saariselän matkailualueelle Pohjois-Lappiin, mutta nyt matkailijamäärissä on korkea piikki koko Lapissa aasialaismatkailijoiden osalta. Aika näyttää, tuleeko Kiinasta niin suuri ryntäys Lappiin, kuin mitä on puhuttu. Joltain osin kiinalaisia matkailijoita kyllä näkyy jo nytkin valtaisasti enemmän katukuvassa ympäri Lappia kuin aiemmin.

IMG_0708.jpg

Kaamoksen kuvia- / ”Skabmagovat” -alkuperäiskansojen elokuvafestivaalin jääteatterikatsomo. Tänä vuonna festivaali Inarissa 26.-29.1.2017.

Hieno Suomi-Sápmi 100+100 -juhlavuosi on myös alkanut, ja mekin Saamenmaalla juhlimme sitä Inarissa erityisesti 6. päivä helmikuuta, saamelaisten kansallispäivänä. Myös tasavallan presidenttimme Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio ovat tulossa vierailemaan Inarissa Suomi-Sápmi 100+100 -juhlassa. Niin mikä ihmeen Sápmi 100? Saamelaisten 6.2. vietettävän kansallispäivän taustalla on 6.2.1917 Norjan Trondheimissa alkanut ensimmäinen pohjoismainen saamelaiskokous. Kyseinen kokous aloitti siis 100 vuotta sitten valtakuntien rajat ylittävän yhteistyön saamelaisten välillä ja on siksi merkittävä päivämäärä ja nykyinen saamelaisten kansallispäivä. Samaisena vuonna tapahtui myös Suomen itsenäistyminen. Siitä tulee siis nimi Inarissa järjestettävälle juhlalle: Suomi-Sápmi 100+100.

Ensin kuitenkin tavataan Matkamessuilla tässä kuussa, jossa myös Suomat-verkosto tapaa toisiaan Suomat-akatemian päätösseminaarin merkeissä. Suomat-akatemia ei kuitenkaan toki lyö hanskoja naulaan, vaan uutta on taas tulossa! Seuraava verkoston hanke kulkee nimellä YritysLab Finland ja sitä aloitetaan samalla Matkamessujen yhteydessä.

Tavataan messuilla!

Kaamosterveiset Inarista, kohta meilläkin aurinko paistaa!

Minna-Carita Haantie, Saamelaisalueen koulutuskeskus, Matkailuala, Inari

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s