Tervehdys talvisesta Pohjois-Karjalasta

20170115_1403571

Koli  – the one and only.

Tähän aikaan vuodesta nautitaan talven iloista myös täällä itäisessä Suomessa. Talviseen matkailuun liittyviä tapahtumia toteutetaan ympäri Pohjois-Karjalaa pitkin tulevaa kevättalvea. Tarjontaa on kansainvälisistä kilpailuista pieniin kylätapahtumiin jokaiseen makuun.

Helmikuussa pidettiin Juuassa Lumenveiston SM-kisat 2017, ja PKKY:n matkailuopiskelijat pääsivät nuuskimaan kisatunnelmaa paikan päälle. Samalla he tutustuivat tapahtuman järjestämiseen ja yhteistyöhön eri matkailuyrittäjien- ja organisaatoiden kanssa. Osalle päivä oli jännittävä, koska samalla he näyttivät asiakaspalveluosaamistaan alan tehtävissä. Opiskellijoiden tekemissä haastatteluissa ilmeni, että vaikka tapahtuma tuokin tuloja paikkakunnalle, niin sitäkin suurempi merkitys lienee paikkakuntalaisten yhteisöllisyydelle. Paikkakunnan asukkaat kokivat tapahtuman tuovan paljon iloa päivään, ja kehuivat tapahtuu hyvin järjestetyksi. Näin totesivat toki myös ulkopaikkakuntalaisetkin. Tapahtuman toteutuksessa olivat mukana useat tahot, kuten järjestöt, yhdistykset ja yritykset. Kilpailu oli myös osa Suomi 100-juhlavuotta #suomi100.

20170204_1237061

Matkailuopiskelijat Jenna Raassina ja Laura Paananen haastattelemassa kisavierasta Lumenveiston SM-kisoissa Juuassa 4.2.2017.

Tulossa on monenlaisia laturetkiä, riehoja, kisoja, joista viimeisin iso juttu Ampumahiihdon maailmancupin osakilpailiu saatiin Kontiolahdelle 6-12.3.2017 vasta viimekuisella päätöksellä. Pohjoiskarjalaiset ampumahiihtäjät Kaisa Mäkäräinen ja Mari Laukkanen ovat tällä hetkellä alueemme varsinaisia matkailulähettiläitä. Kuuluuhan tunnettujen kasvojen hyödyntäminen  yhtenä osana matkailumarkkinointiin.

Matkailijat ovat vierailleet itäsuomalaisissa luontokohteissa ja kansallispuistoissa tilastojen mukaan seitsemän prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna. Esimerkiksi Koli kuittasi vuonna 2016 yhteensä 181 000 kävijän lukemat Sanomalehti Karjalaisen mukaan. Matkailullista kiinnostavuutta tuo varmasti lisää  Kolille 8.2. retkiluisteluun avattu rata . Se on jäädytetty Kolin jäätien kylkeen. Sen pituus on 7 km.

Pohjois-Karjalan matkailun markkinoijana, kirjoittajana ja kuvaajana Kaisa Nykyri, PKKY Joensuun palvelut

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s