Next step: YritysLab Finland

Good bye SuoMat – Welcome YritysLab Finland!

SuoMat-akatemia oli vajaan kahden vuoden hanke, jonka rahoitus päättyi jatkoaikaan helmikuun lopussa 2017. Hanke sai erityistä kiitosta siitä, että vaikka rahoitus loppui, oli jatkosuunnitelma olemassa. Jatkosuunnitelma konkretisoituu kun Matkailuakatemia – nettisivut aukeavat piakkoin. Laitamme nettisivujen julkistamisen tiedoksi sosiaalisen median kautta. Kiitos koko SuoMat-akatemian upealle joukolle ympäri Suomea – yhteistyö sujui todella hienosti!

matka2017 ryhmä ok

SuoMat-akatemian päätösseminaarista Matka2017 -messuilta: Sini Nuorgam ( PerhoLTO), Arja Hytönen ( Sakky), Anu Nylund ( PerhoLTO), Suvi-Riikka Milord (Edupoli), Airi Leino (Ekami), Heli Luhtaniemi (KAO), Minna-Carita Haantie ( Sogsakk), Niina Aitamurto ( Turunakk). Kuvasta puuttuu: Päivi Ajo ( Redu), Kaisa Nykyri ( PKKY)  ja Esko Hentilä ( Tavastia)

YritysLab Finland – yksitoista oppilaitosta

YritysLab Finland on uusi hanke, jossa on osittain samat kumppanit kuin SuoMat-akatemiassa, mutta muutama muutos tässä joukossa on. YritysLab Finland -hankkeessa on yksitoista oppilaitosta ympäri Suomea ja  yhteensä mukana on noin neljäkymmentä tekijää – opettajia, kouluttajia, opiskelijoita ja yrittäjiä.

Tärkeä tavoite on valmistautua tulevaan koulutusreformiin ja siihen, että nuorten ja aikuisten ammatillisen koulutuksen raja-aitoja kaadetaan. YritysLab Finland hankkeessa on mukana sekä nuoria että aikuisia ja oppimisen sisältönä yrittäjyys.

Matkailututkintojen lisäksi yrittäjyyden oppimisen tavoitteita peilataan luonnonvara-ja liikunta-alan tutkintojen kautta. Olemme kiinnostuneita myös kaatamaan raja-aitoja esim. Erä- ja luonto-oppaan ja Matkaoppaan ammattitutkinnon väliltä ja etsimään uusia asiakaslähtöisiä ratkaisuja matkailualan ammattilaisten kouluttamiseen.

Mukana olevat oppilaitokset ovat:
Perho Liiketalousopisto (Helsinki), Edupoli ( Helsinki/ Vantaa/Porvoo),  Tavastia ( Hämeenlinna), Kainuun ammattiopisto ( Kajaani), Kiljavan opisto ( Nurmijärvi),  Jämsän ammattiopisto ( Jämsänkoski), Savon ammatti- ja aikuisopisto (Kuopio), Pohjois-Karjalan opisto ja  ammattiopisto ( Niittylahti),  Koillis-Suomen aikuiskoulutus (Kuusamo), Lapin ammattiopisto (Levi) ja omarahoituksella: Saamelaisalueen koulutuskeskus ( Inari)

YritysLab Finland ja neljä tavoitetta

YritysLab Finland hankkeella on neljä tavoitetta ja aikaa tavoitteiden saavuttamiseen 31.12.2017 saakka:

Tavoite 1: YritysLab virtuaalifoorumi
Perustetaan valtakunnallinen verkkofoorumi, jossa kaikkien oppilaitosten opettajat, kouluttajat ja opiskelijat kohtaavat hankkeen aikana. Jaetaan hyviä käytänteitä yrittäjyys-koulutuksen toteutuksesta esim. Lab-malleilla.

Tavoite 2: Yrittäjyys-verkkokurssit
Kootaan olemassa olevia verkkokursseja yhteiselle foorumille ja annetaan niitä testattaviksi mukana oleville opiskelijoille. Testataan sopivatko samat sisällöt nuorille ja aikuisille.

Tavoite 3: Yrittäjyys-koulutuksen etäohjaus
Kootaan olemassa olevia hyviä käytänteitä etäohjauksesta, jaetaan kokemuksia ja kehitetään mahdollisesti uusia malleja huomioiden sekä nuorten että aikuisten tarpeet.

Tavoite 4: Yrittäjyys- tutkinnon osien arviointi
Kootaan olemassa olevat Yrittäjyys- tutkinnon osat, arvioidaan niiden vastaavuutta tämän ajan ja tulevankin ajan tarpeisiin ja annetaan mahdolliset uudistamis- ja muutosehdotukset Opetushallitukselle hankkeen päätyttyä.

Seuraa meitä täällä blogissa ja FB:  YritysLab Finland & Matkailuakatemia
Twitterissä ja Instassa käytämme #YritysLabFinland – hastagejä.

Otamme mielellämme vastaan näkemyksiä, kokemuksia ja ideoita yrittäjyyden osaamisen tukemiseen! Kommentoi tänne blogiin tai vaikkapa Facebook-ryhmässä.

Kirjottaja: Anu Nylund, Matkailun kehittämispäällikkö ja molempien hankkeiden koordinaattori. Perho Liiketalousopisto, PerhoPro

ryhmäkuva etusivu

YritysLab Finland starttasi Matka2017-messuilla: Heini Leino (Edupoli), Pasi Juutilainen ( Kiljavan opisto), Antti Tähkäpää (Erätys), Heli Luhtaniemi ( KAO), Kaisa Nykyri ( PKKY), Arja Hytönen (Sakky), Anu Nylund ( PerhoLTO), Minna-Carita Haantie ( Sogsakk), Minna Taipale (JAO), Esko Hentilä ( Tavastia), Anna-Tytti Sulisalo ( Redu) ja Marjut Helvelahti (PKKY). Kuvasta puuttuu: Alice Heinävehmas ja Anita Saarela-Myllylä ( Ksakk)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s