Kam’oon China, Shanghai kutsuu

Mielenkiintoinen hankekuvio ja minä kohtasimme muutama viikko sitten kun meidän talon ulkomaankoordinaattori oli yhteydessä ja kertoi että Shanghain oppilaitoksilla ollaan kiinnostuneita meidän matkailualan koulutuksista. Savon ammatti- ja aikuisopisto, jossa työskentelen matkailualan kouluttajana, kuuluu Kam’oon China-verkostoon. Siihen kuuluu kaksitoista koulutuksen järjestäjää eri puolilta Suomea. Verkosto on perustettu 1998.

Hankkeen tarkoitus on järjestää ja kehittää opiskelijoiden ja opettajien sekä muiden asiantuntijoiden vaihtojaksoja Kiinaan, lähinnä Shanghain alueelle. Hankkeen toimintoja rahoitetaan Opetushallituksen ammatillisen koulutuksen kansainvälistymisen valtionavustuksella ja koulutuksen järjestäjien omalla rahoituksella.

Hankkeen tavoitteena on ammatillisen osaamisen kehittäminen monikulttuurisessa toimintaympäristössä, työelämän edellyttämän monikulttuurisen ja kansainvälisen osaamisen kehittäminen, kansainvälisen työssäoppimisen laadun varmennuksen kehittäminen, ammattitaitokilpailutoiminnan kehittäminen Kiinan ja Suomen välillä sekä oppilaitosten kansainvälisen toiminnan kehittäminen
Hankkeen kohderyhminä ovat ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijat ja opettajat sekä oppilaitosten muu henkilöstö. Tavoitteena on opiskelijoiden työssäoppimisen ja ammattiosaamisen näyttöjen toteuttaminen Kiinassa kiinalaisissa ja suomalaisissa yrityksissä joita ovat esim. Finnair, Kone yms.

Toukokuussa menemme hiomaan yhteistyökuvioita kahteen paikalliseen oppilaitokseen, jotka ovat Shanghai Industrial and commerce foreign langueges school ja Shanghai Pudong Foreign Affairs Services School (Shanghai Donghui Vocational and Technical School). Lisäksi vierailemme paikallisissa yhteistyöyrityksissä. Yritämme ehtiä käymään vierailulla Shanghain Disney Worldissa jos aikataulu sallii. Disney Worldit ovat maailman halutuimpia matkailualan työpaikkoja. Siksi olisi mielenkiintoista nähdä se koneisto.

Mielenkiinnolla odotan millaisia yhteistyökuvioita saamme aikaan. Kerron myöhemmin tässä blogissa matkastani.

Kirjoittaja: Arja Hytönen, matkailualan kouluttaja, Savon ammatti- ja aikuisopisto

Shanghai

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s