Kauppaopena matkailun parissa

Ammatillinen peruskoulutus uudistuu. Uudistuksen sanotaan olevan suurin koko ammatillisen koulutuksen historiassa. Jako nuorten ja aikuisten välillä poistuu, minkä koen olevan hyvä asia. Päällekkäisyydet eivät ole tätä päivää. Myös opiskelijoille toimiminen eri-ikäisten ihmisten kanssa antaa laajempaa perspektiiviä.

Liiketalouden perustutkinto on myös kokemassa perusteellista muutosta. Liiketalouden perustutkinto muuttuu liiketoiminnan perustutkinnoksi. Myöskin tutkinnon osat muuttuvat suuresti. Tämä tulee haastamaan rutinoituneen kauppaopettajan päivittämään osaamistaan. Digitalisaatio, reaaliaikainen ohjaus toiselle puolelle Suomea tai vaikka koko maailmaa, muuttuva työelämä ja kansainvälistyminen ovat niitä asioita, joita opiskelijamme, mutta myös me tulemme kohtaamaan jo lähitulevaisuudessa.

 

why_tourism_en_web_july2015

Reformin mukaan on tärkeää, että opiskelijat saavat suunnitella omat opintopolkunsa. Tämä tuo myös mahdollisuuden valita yli tutkintorajojen erilaisia tutkinnonosia. Opiskelijat voivat miettiä omaa osaamistaan ja suunnitella omaa tulevaisuuttaan entistä laajemmin. Tulevaisuuden työelämä tarvitsee moniosaajia. Ajatellaanpa vaikkapa matkailualan perustutkintoa suorittavaa opiskelijaa, joka ottaa ammatillisia tutkinnonosia liiketoiminnan perustutkinnosta. Mahdollisuudet työllistyä sesongin yli paranevat huimasti.

Tämä vaatii myös meiltä opetus- ja ohjaushenkilökunnalta myös kykyä nähdä oman tutkintomme yli. Tämä vaatii meiltä myös intoa tutustua oman tutkintomme lähellä oleviin tutkintoihin, jotta voimme tarjota opiskelijoillemme vain parasta. Opiskelijan työllistyminen valmistumisen jälkeen näkyy myös oppilaitoksen rahapussissa.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s