Yrittäjyyden oppeja ja iloja kesän korvalla!

Kevät on kulunut vauhdilla ja tänään vietettiin oppilaitoksemme kevätjuhlaa Suomi 100-vuotta teemalla. Oli mahtavaa seurata kuinka opiskelijamme saivat ammatilliset todistukset ja  katse oli tulevaisuudessa, kuka haaveillen jatko-opinnoista, kuka työpaikasta ja kuka yrittäjän urasta.

Kevään aikana olemme valmentaneet opiskelijoitamme yrittäjyyteen monin uusin ja hyviksi todetuin vanhoin menetelmin. Nuoriso- ja vapaa-ajan opiskelijat aloittivat Pikkuyrittäjä klubien toteuttamisen alakoulu ikäisille ja ne olivat suosittuja ja pääsivät paikallislehteenkin uutiseksi.

Tuotantotalli, joka on oppilaitoksemme oma oppimisympäristö tuotti erilaisia palveluita opiskelijavoimin. Palveluihin kuuluivat tapahtumat, tyhy-keikat, leirikoulut, oppilaitosmarkkinoinnit jne. Tuotantotallin väki teki todella ison työn tyytyväisten asiakkaiden eteen. Tuotantotallin toimintaan voi tutustua vierailemalla Tallin Facebook sivuilla ja katsomalla esittelyvideon. https://www.facebook.com/tuotantotalli/

Palveluiden tuottamisen tutkinnon osan opiskelijat toteuttivat monia leirikouluja ja tapahtumia. Opiskelijat pääsivät yrittäjämäisellä otteella toteuttamaan leirikouluja olemalla vastuussa leirikoulujen järjestelyistä, ohjelmista, turvallisuudesta ja ohjaajista. Monta tyytyväistä pikku asiakasta lähti hyvillä mielin kesän viettoon leirikoulumuistot mielessään.

Eräopasopiskelijat ahkeroivat tutkintotilaisuuksia asiakasryhmiä opastaen ja yrityssuunnitelmia ahkeroiden. Toivottavasti näemme luontomatkailun saralla uusia innokkaita yrittäjiä, jotka uskovat itseensä ja omiin ideoihinsa tuottaen elämyksiä Suomen kauniissa luonnossa.

Kevään huipennuksena järjestimme Nuori Yrittäjä 24h leirin ja viime syksynä aloittaneet opiskelijat pääsivät pohtimaan ryhmissä yritysideoita ja toisaalta Tuotantotallin kehittämistä. Leirillä nähtiin iloisen vauhdikasta väkeä ja toisaalta kaikkensa antaneita opiskelijoita, joiden haaveissa siinsi ihana kesäloma.

Onnea kaikille valmistuville opiskelijoille ja muistakaa uskoa itseenne ja osaamiseenne!

Hyvää kesää kaikille ja erityisesti YritysLab Finland hankkeen väelle!

 

Suvi Mutanen, Koulutuspäällikkö, Pohjois-Karjalan opisto ja ammattiopisto Niittylahti

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s