Osuuskunta Aavistus

Osuuskunta Aavistus on vuonna 2017 perustettu pedagoginen osuuskunta. Osuuskunnan jäsenet ovat Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän (Edupoli ja Amisto, 1.1.2018 alkaen Edupoli) oppilaita, opiskelijoita, opettajia (kannatusjäseniä), myöhemmin myös valmistuneita ammattilaisia ja yrittäjiä. Oppijat, jotka ovat kiinnostuneet yrittäjyydestä, voivat liittyä osuuskuntaan vaikka heti opintojen alussa, ja tutustua yrittäjyyteen asteittain opintojen edetessä, matalla kynnyksellä. Jäsenenä voi jatkaa vielä valmistumisen jälkeenkin.

Osuuskunta Aavistuksen tarkoituksena on toimia opiskelijoiden oppimisympäristönä ja oppimismenetelmänä sekä mahdollistaa jäsenkunnan ammattitaidon hyödyntäminen työelämässä ja vahvistaa ammattiosaamista. Osuuskunta tarjoaa puitteita yrittäjyyden ja ammattiosaamisen oppimiseen, kehittämiseen ja harjoittamiseen. Sen tarkoituksena on lisäksi toimia ammatillisen koulutuksen opiskelijoiden ja ammattilaisten yhteistyöverkostona, joka tarjoaa jäsenille mahdollisuuden yrittäjyyden oppimiseen ja harjoittamiseen myös koulutuksen päättymisen jälkeen.

Osuuskunta Aavistus antaa opiskelijoille mahdollisuuden suorittaa asiakastöitä opintojen aikana ja ammattiin valmistumisen jälkeen. Tavoitteena on, että osuuskunnan jäsenistö tulisi kattamaan laajasti eri koulutusalojen opiskelijoita.

Osuuskunnan jäsenet tekevät yksin tai yhdessä asiakastöitä / -projekteja, joiden kautta opitaan muun muassa asiakashankintaa ja markkinointia, verkostoitumista, hinnoittelua ja laskutusta. Vastuullisuus kasvattaa yrittäjyysasennetta. Opiskelija voi myös saada palkkaa tekemästään työstä. Jokainen hankkii työt itse, toki opettaja voi auttaa. Samalla opiskelijan on jo opintojen aikana mahdollisuus luoda verkostoja ja hankkia asiakaskuntaa. Näin opiskelijan on valmistuttuaan mahdollista jatkaa yritystoimintaa, jos hän niin haluaa.

Mitä hyötyä osuuskunnasta on opiskelijalle?

  • Oman alan työt kasvattavat ammattilaisen asennetta.
  • Opiskelija voi luoda oman verkoston jo opiskelujen aikana.
  • Opiskelijan on mahdollista tehdä yhteistyötä eri alojen opiskelijoiden kanssa.
  • Opiskelija voi ansaita rahaa jo opiskelujen aikana.
  • Töitä voi ottaa vastaan omaan tahtiinsa – ja halutessaan olla ottamatta jos vaikka opinnoissa on kiireisempi kausi
  • Valmistumisen jälkeen osuuskunnan jäsenellä on edelleen työntekijän status, hän ei siis ole yrittäjä verottajan tai työvoimaviranomaisen näkökulmasta

Osuuskunnan tehtävä on mahdollistaa yritteliäisyys ja yrittäjyys, antaa tekemisen rohkeutta ja varmuutta, sekä kehittää oppimisen menetelmiä ja tapoja ammattitaidon kehittämiseen. Opiskelijat myös oppivat ymmärtämään mitä yrittäjänä toimiminen, verkostojen luominen sekä alalla pärjääminen vaatii, ja toisaalta myös antaa.

Luitte tekstini alussa Osuuskuntamme esittelyn. Olemme nyt tähän mennessä järjestäneen 2kpl kirpputoreja ja Osuukunnan Kick Off on 27.9.17. Odotamme tätä innolla kuten myös ensimmäisiä opiskelijoitamme Osuuskunnan jäseniksi J

Osuuskuntamaisin terveisin Heini Edupolista!

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s