Kauppaope kiittää ja kumartaa

Tammikuussa aloitimme YritysLab Finland -hankkeessa toteuttaa hankesuunnitelmaan aikaisemmin kirjoitettuja ja tärkeäksi koettuja neljää tavoitetta. Kutakin näistä neljästä tavoitteesta toteuttaisivat yhteistyössä hankeveturi, kehittäjät ja toimijat miettien tavoitteen sisältöä tarkemmin, jotta löytäisivät parhaat keinot sen saavuttamiseksi.

Olin alunperin ilmoittanut, että voisin toimia hankkeessa toimijana. Suureksi yllätyksekseni minut olikin merkitty Tavoitteeen3 veturiksi. Ammatillisen koulutuksen reformin mukaan opiskelija hankkii tutkinnon osaan vain sen osaamisen, mikä häneltä vielä puuttuu. Minulle tämä veturina toimiminen oli uuden osaamisen hankkimista, vaikka aihe ”raja-aitojen kaataminen nuorten ja aikuisten koulutusten välillä” onkin osa työtäni samoin yrittäjyyden opettaminen. Matkailualaa meillä REDUssa opetetaan pääasiassa Rovaniemellä ja Kittilässä sekä nonkin verran Kemijärvellä. Koska itse olen Sodankylässä, en siis juurikaan ole päivittäisessä työssäni tekemisissä matkailualan tutkinnonosien kanssa. Siksi koin, että veturina toimiminen matkailualan opetuksen ammattilaisille oli uuden osaamisen hankkimista.

Vuosi on ollut antoisa. Matkailuopetuksen eri puolet ovat tulleet myös tälle kauppaopelle ainakin jossain määrin tutuksi tammikuun tapaamisessa Matkamessujen yhteydessä, toukokuisilla päivillä Kiljavalla sekä loppukokouksessa Tahkolla Matkailuopettajien verkostopäivillä. Mutta paljon on tehty töitä yhdessä myös digiloikaten. Moodle, blogi, Facebook, OneDrive ja SKYPE ovat olleet ahkerassa käytössä, kun olemme työstäneet tavoitteemme sisältöä.

Kiitos hienosta hankkeesta kuuluu kaikille mukana oleville, mutta erityisesti vetäjällemme Anulle. Lisäksi erityiskiitokseni haluan lausua Tavoite3 kehittäjille Arjalle ja Helille, joiden kanssa olen käynyt monet antoisat keskustelut sekä kasvokkain että SKYPEllä.

Koko hankkeen merkittävää antia on ollut se, että olemme voineet jakaa eri koultuksenjärjestäjien hyviä käytänteitä sekä oppia toinen toisiltamme. Osalle meistä tämä raja-aitojen kaataminen on ollut arkipäivää opetustyössä jo pitempään, toiset sitä vasta harjoittelevat. Joillakin taas on todella toimivia tapoja yrittäjyyden opettamiseen ja muut ovat voineet näidhin tapoihin hankkeen myötä tutustua.

Mutta tärkeintä kaikista, minun mielestäni, on ollut verkostoituminen. Sen merkitystä ei voine liikaa korostaa. On upeaa tehdä töitä alansa ammattilaisten kanssa. Kiitos ja kumarrus teille kaikille, tästä meidän on hyvä jatkaa.

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s