Lapin matkailuopisto

Lapin matkailuopisto on Rovaniemen koulutuskuntayhtymän matkailu-, ravitsemis- ja talousalan koulutusalaan erikoistunut ammatillinen oppilaitos, jossa voi opiskella ja hankkia matkailu-, ravitsemis- ja talousalan ammatillista perus- ja aikuiskoulutusta niin oppilaitoksessa kuin oppisopimuksella. Matkailuopisto toimii neljällä eri paikkakunnalla Lapissa: Kemijärvellä, Kittilässä, Rovaniemellä ja Sodankylässä. Aikuiskoulutusta on lisäksi tarjolla myös muilla paikkakunnilla Lapissa ja Pohjois-Suomessa. Matkailuopistolla on kaksi omaa toimipistettä Levi-Instituutti Kittilässä ja Rovaniemen Toripuistikon toimipiste kaupungin keskustassa. Kemijärvellä ja Sodankylässä matkailuopisto toimii Lapin ammattiopiston toimipisteiden yhteydessä.

Matkailuopisto toimii yhteistyössä Lapin korkeakoulukonsernin Matkailun tutkimus- ja koulutusinstituutin (MTI) kanssa. MTI tarjoaa mahdollisuuden opiskella jo ammatillisen peruskoulutuksen aikana alan opintoja Rovaniemen ammattikorkeakoulussa tai Lapin yliopistossa.
Lappi ja kansainvälisyys ovat tärkeitä Lapin matkailuopiston toiminnassa. Lapin matkailu ja elämykselliset ohjelma- ja matkailupalvelut sekä elinkeinon palvelut asiakkaille ovat koulutusten tärkeimpiä elementtejä. Koulutukset toteutetaan vahvassa yhteistyössä lappilaisen matkailuelinkeinon kanssa. Vuosittain osa opiskelijoistamme hankkii osan ammattitaidostaan ulkomailla kansainvälisessä ympäristössä ja työelämässä. Otamme myös vuosittain vastaan ulkomaalaisia opiskelijoita alueellemme toimijoiksi ja kehittäjiksi.

 

Mainokset