Yhteistyössä kohti uutta!

Congress photo

Yhteistyö ja verkostoituminen ovat modernin työelämän peruskäsitteitä ja koskettavat tavalla tai toisella meitä kaikkia. Oppilaitoksille työelämän läheisyys ja työelämälähtöisyys ovat arvoja, joita pidetään ammatillisen koulutuksen keskiössä ja tulevaisuuden suunnitelmissa ne ovat myös vahvasti läsnä. Ja niin tulee ollakin: työelämää varten opiskelijoita koulutetaan ja mitä läheisempi yhteistyö on, sitä paremmat ovat oppimisen tulokset.

Työelämälähtöinen työtapa antaa oppilaitokselle näköalapaikan eri toimialoille ja auttaa tulevaisuuden osaamistarpeiden hahmottamisessa. Mitä yrityksissä tänään tapahtuu, millaisena he tulevaisuuden näkevät ja millaisia osaajia tarvitaan nyt ja tulevaisuudessa? Näihin kysymyksiin saamme vastauksia vain tekemällä aktiivista yhteistyötä ja kulkemalla rinnakkain samaan suuntaan. Yhteistyön tapoja on monia ja tärkeintä on sen jatkuvuus, avoimuus ja yhdessä tekemisen kulttuuri.

Edupolissa työelämäyhteistyö on toiminnassamme keskeisessä roolissa. Kouluttajillamme on runsaasti mahdollisuuksia luoda uusia suhteita työelämään ja kehittää luovia yhteistyön muotoja. Matkailualan koulutuksissa olemme rakentaneet systemaattisesti työelämän yhteistyöverkostoa, joka palvelee niin uutena matkailualalle tulevia, kuin jo alalla toimivia opiskelijoitamme.

 

Tuotekehittäjät

Tulevat matkailun tuotekehittäjät ja kouluttaja Jouni Kahila.

Syksyllä 2015 startannut matkailualalle suunnattu tuotekehittäjän erikoisammattitutkinnon koulutus on loistava esimerkki työelämäyhteistyön hedelmistä. Koulutuksen sisällöt on suunniteltu yhteistyössä matkailualan asiantuntijoiden kanssa ja sen sisältöjä hiottiin mm. Visit Finlandin, Culture Finlandin ja Itä-Uudellamaalla toimivan PremiumVisit ry:n asiantuntijoiden kanssa. Koulutuksessa on mukana matkailualan yrittäjiä ja toimijoita ympäri suomen ja ryhmässä on jo syntynyt loistavia uusia tuotteita. Opiskelijoiden verkostoituminen keskenään on tuonut hienoa lisäarvoa ja odotamme syksyllä 2016 starttaavalta ryhmältä vähintäänkin yhtä hienoja tuloksia ja yhdessä tekemisen meinikiä!

PremiumVisit ry:n kanssa on rakennettu myös uusi matkailuyrittäjille suunnattu Premium-valmennus, jonka info-tilaisuus pidetään Haikon kartanossa 17.2. Valmennukseen osallistuvat yrittäjät voivat valita ajankohtaisista koulutusmoduuleista tarpeellisimmat ja alueellinen verkosto luo uusia mahdollisuuksia koko valmennuksen ajan. Valmennuskokonaisuus on luotu suoraan Itä-Uudenmaan alueen yrittäjien tarpeisiin ja luvassa on reippaasti lisää potkua liiketoimintaan.

Edupoli on vahvasti mukana myös kesällä 2016 järjestettävässä tapahtumassa, joka kerää Helsinkiin suuren määrän kansainvälisiä matkailualan ammattilaisia. UICH (Union Internationale des Concierges d’Hotels) on kansainvälinen, 1929 Pariisissa perustettu yhdistys, joka kokoaa yhteen maailman eri kolkissa työskentelevät concierget. Siihen kuuluu 39 jäsenmaata ja Suomen jäsenyhdistys, Suomen Hotelliportieerit Ry – The Golden Keys of Finland, perustettiin vuonna 1980. Heinäkuun alussa, 7.-10.7. 2016 järjestetään Helsingissä yhdistyksen European Congress, johon odotetaan yli kahta sataa osallistujaa Euroopan eri maista. Helsingille ja Suomen yhdistykselle näin suuren kongressin järjestäminen on huikea mahdollisuus ja Edupolin matkailuopiskelijoilla on kunnia olla mukaan tapahtuman järjestelyissä. Pääsemme näyttämään Helsingin kauniit kasvot, sen luonnon ja urbaanin kauneuden eurooppalaisille vieraillemme. Tapahtumaan osallistuminen on yksi tapa tehdä työelämäyhteistyötä ja olemme ylpeitä saadessamme olla mukana tässä kansainvälisessä huipputapahtumassa.

Uskomme vahvasti yhteistyön voimaan ja toivotamme kaikille SuoMat-akatemian blogin lukijoille yhteistyörikasta alkavaa viikkoa!

Edupoli_logo

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s